Galdálkodói fórum - 2013. november 08.

1. Gazdálkodói Fórum

A fórum időpontja: 2013. november 08. 17.00

Helyszín: Kosár Kulturális Központ Nyíregyháza, Deák Ferenc utca 59.

A fórum célja, hogy létrehozzunk egy olyan gazdálkodói kört, amelyben meg tudjuk egymással osztani mindazt a tudást, tapasztalatot, ami felhalmozódott a helyi termelőkben, és amelyek igazi kincset jelentenek azok számára, akik szeretnének gazdálkodóvá válni, akik szeretnék saját maguk megtermelni, előállítani a családjuk számára szükséges élelmiszereket, vagy akár ebben látják a jövőjüket, megélhetésüket is.

Ezért erre a közvetlen hangulatú beszélgetésre egyaránt várjuk azokat, akik szívesen megosztanák zöldség-, gyümölcstermelői, gyógy-és fűszernövény termesztői, állattartói tapasztalataikat, és azokat, akik szeretnének elindulni a gazdálkodóvá válás felé, és információkat, tapasztalatokat gyűjtenének.

Olyan helyi élelmiszer feldolgozók, például lekvár, savanyúság, növényi olajkészítők jelentkezését is várjuk, akiknek szükségük van beszállítókra, hogy ezzel is erősíthessük a helyi termelők kapcsolódását, együttműködését.

Szívesen látunk továbbá olyan gazdákat is, akik vállalják, hogy betekintést engednek gazdaságuk életébe, akik szívesen látják kertjükben, tanyájukon a még tapasztalatlan leendő gazdákat, és megosztják velük azokat a praktikákat, ellátják őket olyan tanácsokkal, amelyeket könyvekből nem, csak egy jó gazda tapasztalataiból tanulhatunk meg.

A fórumon vendégünk lesz egy állatorvos is, akit az érdeklődők a gazdasági állatok tartásával kapcsolatban kérdezhetnek.

És hogy ne csak beszéljünk a helyi termékekről, és a helyi élelmiszer előállítás fontosságáról, hanem meg is győződhessünk ezeknek a termékeknek a kiváló minőségéről, ezért a Fórumon helyi termékekből összeállított kóstolóval is kedveskedünk a megjelenteknek.

A fórumon való részvétel díjmentes.

Bővebb információ kérhető:

Szabolcsi Szociális Szövetkezet

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Lencsés Brigitta 20/5 694 694

 

A program a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.