Mire gyűjtünk adományokat?

A Varázsműhely programunk célja, hogy Nyíregyházán, és a környező bokortanyákban élő családok életkörülményeit javítsuk a rossz állapotú bútoraik felújításával, a lakásuk festésével, adott esetben a falak javításával.

A beérkező adományokat két részre osztjuk. Beérkeznek olyan tárgyi adományok, vagy építőanyagok, festékek, amit közvetlenül tudnak a családok hasznosítani, akkor ezt azonnal el is juttatjuk a családhoz. Azokat a tárgyakat pedig, amit különböző okokból nem adományozunk közvetlenül, azokat itt az adománybolt-webáruházban, vagy a későbbiekben egy-egy garázsvásárban értékesítjük, és az így befolyt összegből vásároljuk meg mindazt, amire a családnak nagy szüksége van. Például ha dísztárgyakat, könyveket, CD-t, stb. kapunk adományba, viszont az adott család olyan problémákkal küzd, hogy a régi esőáztatta vályogfal repedezik, omladozik, akkor érthető okból először ezt a problémát kell sürgősen megoldanunk. Ez esetben a webáruházban vagy garázsvásárban értékesítjük az adományokat, a befolyt összegből pedig falazó, vakolóanyagokat, cementet, festéket vásárolunk. Tehát minden egyes adomány rendkívül fontos, mert, bármi is legyen az, közvetlen segítséget jelent majd a családoknak.

A Varázsműhely programmal első körben 5 családnak szeretnénk segítséget nyújtani, és az adományok beérkezésétől függően ezt bővítjük majd további családokkal. Bár ez a folyamat egy pályázati program keretében indult el, de hosszútávon szeretnénk fenntartani, működtetni, minél több támogató, és rászoruló család bevonásával.

Számunkra minden felajánlás egyaránt fontos! Egy zsák falazóhabarcsot már 1000 Ft-ért lehet venni, egy 10 literes diszperzit ár kb. 3000 Ft, egy zsákos vakolóanyag kb. 2500-3000 Ft. Minden vödör festékkel, minden zsák vakolattal, vagy falazóval szebbé és élhetőbbé tudjuk tenni a családok lakókörnyezetét. És egy-egy zsák anyag megvásárlásához tényleg csak néhány kisebb tárgy eladására van szükség. Így bármit is adományoz, vagy vásárol nagy segítséget jelent.

Köszönjük minden felajánlónak, és minden vásárlónak a támogatását!