Gazdálkodna? Mi segítünk!

A gazdálkodás nem könnyű, viszont nagyon hálás feladat. Nincs annál jobb érzés, mint amikor a család asztalára kerülhetnek a kétkezi munkánkkal megtermelt élelmiszerek. Nincs annál zamatosan paradicsom, ízletesebb paprika, mint amit szeretettel, odafigyeléssel gondoztunk, figyeltük a fejlődését, és örültünk, amikor megjelentek a termések.

Ahhoz viszont, hogy ez valóban örömteli folyamat legyen, és tényleg jó minőségű, egészséges élelmiszert tehessünk a család asztalára, vagy akár hosszabb távon is megélhetést jelenthessen számunkra a mezőgazdaság, sok tudásra, tapasztalatra van szükség. Sokan költöznek ki a városból a könnyebb megélhetés reményében a bokortanyákban, és kezdenek el gazdálkodni. Nekik szeretnénk minél több gyakorlati segítséget nyújtani.

Ezért egy mentor programot indítottunk a Norvég Civil Támogatási alapnak köszönhetően. A pályázat már lezárult, viszont az igény erre a tevékenységre azóta is jelentős, így a folytatás egy percig sem volt kérdés. Olyan mentorok csatlakoztak hozzánk, akik konyhakerti növények termesztésében, állattartásban, sőt, még fenyő telepítésben is tudnak segíteni. Ezen kívül haszonállat tartóknak is tudunk segíteni, mivel állatorvos is csatlakozott a programhoz.

A mentor szolgáltatás teljesen ingyenes, bárki számára nyitott, így lehet minket bátran keresni a gazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel. A Szövetkezetünk tagjai, önkéntesei közt is szép számmal vannak tapasztalt gazdák, akik örömmel osztják meg a tudásukat, mert a termőföld szeretete és tisztelete alapérték bennük is, és szeretnék, ha a földeket gondos gazdák kezei művelnék.

Tehát ha segítségre van szükség, itt vagyunk, keressetek bennünket bátran elérhetőségeinken!

Továbbra is várjuk mentorok jelentkezését is, akik szívesen megosztanák a kezdő gazdákkal tudásukat, tapasztalatukat.